Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

Jangan Jatuhkan Airmuka Sendiri

Salam...selamat bercuti pada 12/12/2011...heee..walaupun cuti, assignment bertimbun+test bnyk menunggu turn...sabar je la kn.
Entry kali nie mengenai kisah dibawah...real story...no copycat copydog or kopi dangdut.
Layan!!!
3
2
1
.......

Watak :

1) Pelajar M (free hair)
2) Penjual lelaki
3) Penonton/Pelajar lain
4) Ketua persatuan

Dalam satu majlis perjumpaan...pelajar2 diberi peluang untuk memberi cadangan, pandangan, aduan atau kritikan. Mikrofon disediakan beserta satu skrin besar menjadi bukti. Salah satu daripada aduan yang diberikan oleh seorang pelajar M ialah...

Pelajar M : Salam, nama saya ........(pelajar M). Saya dari .........(nombor blok kediaman). Saya nak membuat aduan mengenai penjual lelaki yg menjual dekat area blok..

Ketua persatuan : Ada masalah ape ye?

Pelajar M : seperti yg semua sedia maklum..Gerai nasi kt tepi blok tue kan...penjual nasi tue laki...diorang menjual menghadap blok bukan membelakangkn blok...saya dan kawan2 saya adalah penghuni bilik hujung, terpaksa lah tutup aurat walaupun nak keluar pegi toilet je pon...kalau boleh, jauhkan sikit jarak diorang nak berniaga..tak salah pon...mmg sedap nasi diorang. Cuma kitorng tak selesa sbb kene pakai tudung dan menutup aurat walaupun nak pegi bilik sebelah.

tiba2...semua pelajar lain yg mendengar dan melihat melalui skrin besar tergelak+sorak...

....tamat....

ps : ape yg anda faham mengenai cerita di atas? 
oleh itu, jangan lah kita jatuhkan air muka sendiri...malu weyhhh....Tengok diri sendiri dulu before tengok orang lain...jgn cakap macam kita penuh agama sedangkan diri sendiri tak ikut kehendak agama..

37 pesanan dari secret admire:

wanie cayunk said...

ta brape na paham... hehe..

Cikgu Fikri said...

diri sndiri free hair lps tu xsedar plak tu..
haish..
apa slhnya tutp aurat..
kan?

ChaCha said...

betul, lagi2 kalo bab2 agama..

TiraPengemis said...

wanie: its about pelajar M...

cikgu: betul 2....yg tue yg klakar...dh la semua org tgk muka die kt skrin besar tue..huhu

cha2: kan kan kan

Edy Fee said...

bukan stakat tergantung ni..ape unyer citer.hahaha

syahirah said...

buat segan je.da la screen besar.
cermin muka la dulu.da okey da tp dri sndri free hair.ntahpape

TiraPengemis said...

edy fee: tak faham cte la tue...wekssss

syahirah: betul tue..semua org ckp cmtu...huhu..memalukn je.

Lelaki Ini said...

errr...tak salah kan if tutup aurat..bukan tambah dosa pun..

TiraPengemis said...

lelaki ini: betul tue...mmg wajib pon kan...huhhuhu

sharul izam said...

itulah ragam-ragam manusia sekarang ni...hehe:)

TiraPengemis said...

hawiz: pening ke? nak minyak? hehe...

sharul: betul tue..huhu

ABU said...

hahaha terpaksala.. tutup..
btw, sdap ke nasik dia.. aku nak la kalau macam tu..

TiraPengemis said...

abu: sedap...nak ke? meh la s.alam...hehe

TiraPengemis said...

kim: tak faham ke? baca lagi skali...hehe

acan ketot said...

hahaha..
cian budak 2...

TiraPengemis said...

acan: taw xpe...memalukn la

Intan Wandalaara said...

Hi.. Jom singgah blog kak lily.. join GA.. hadiah BEST2 :)
http://intanwandalaara.blogspot.com/2011/12/1st-giveaway-lily-butterfly-by-miss.html

TiraPengemis said...

miss kecoh: cte betul nie...huhu

intan: da singgah =D

cik wanie Lovela (CWL) said...

huhu mcm ustaz azhar ckp do you think this land belong ur grand father hehe

aiNa yaZiD said...

setuju2.. nak2 lagi bab agama. tak salah pun menutup aurat. =)

TiraPengemis said...

aina : betul 2...mmg wajib pon kan..hehhe...kita yg tak nak ikut..degil...tarik telinge kang...

syafiqakarim said...

hahah ok.aku paham.
dia free hair tp dia kata dia tpaksa
menutup aurat sb dak laki jual dpn blok dia.kehkeh.
dia salah skrip kot.

TiraPengemis said...

betul tue....dah die free wt pe nk ttp kn...hahaha

Mr. Hardy said...

haha..dpt tangkap....ni entry menyindir la ni kn...hehe...tp xpa, siapa mkn cili dialah yang rasa pedas...x gitu... ;D

TiraPengemis said...

betul tue mr.hardy...hehhehee

AwieKashi said...

hahahaha....
ambik kau!!!!

#TERBAIK!

TiraPengemis said...

awie : terbaek kan....hahaha...cian kt dak tue..h0ho

afzalsukasuki said...

err ni masalah menyusun ayat ke ape ea?isk3

TiraPengemis said...

afzal : masalah tak sedar diri...hehehe

YOUsoF said...

Hehehe mungkin dia bagi pendapat wakilkan diri dia sorang je kot sedangkan orang lain tak ada masalah pun dengan benda tu..

Tahu pulak segan, habis dia keluar dengan free hair tu ok pulak??

TiraPengemis said...

2 la pasal...die free hair tp cakap malu ngn penjual tue...pelik...

sLpmEpLz™ said...

hahaha mcm2. tah2 ni cerite tuan belog x

TiraPengemis said...

slpmeplz : bukannn...tuan belog xfree hair...hehehe