Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

Alah emak kawinkan ???



Assalamualaikum...

Maaf lambat hapdet mengenai entry tirah yang lalu ...click sini...so, kali ini, nak kongsi mengenai kenduri kendara yang pertama kalinya dibuat secara besar2an uolss...xmenang tangan...penat ke hulu ke hilir..nak layan kawan sendiri pon x mesra sgt sbb nak kena buat itu ini...maap yer bagi kawan2 tirah yg hadir ke majlis perkahwinan tirah punyer kakak...kahkahkah...



Bila 1st time buat kenduri, xtahu sgt apa do and donts...so now dah tahu. Al-kisah, tetamu dh datang pukul 11am...OMG!!! Tirah belom pakai proper lagi...bangun pagi2 tolong itu ini, siap pegi kedai lagi...ambik santan lah...bla bla bla....dah tengahari....kebetulan gulai semua baru masak pkul 11am...family xsempat nak hidang lagi, tetamu dh sampai...ayoyoyo....lapo sgt dh ke? so, jadi kelam kabut...yang sepatutnya letak situ, jadi letak tempat lain...yang sepatutnya letak dlm bekas itu jadi guna bekas lain...so, xleh salahkan mak cik pak cik yg tolong tp terkejut dengan tetamu yg dtg nk mkn...



So, tetamu tak putus2 sampai ke pukul 7...ramai pelik tetamu....kalah retis...opssss....yang keciannya, ma and abah sebab penat nak layan tetamu...makan pon xlalu sbb da penat...samalah mcm tirah malam baru cari nasi...huhu. Jom la kita layan gambar yer...penat menaip...btw, to my abang ipar...welcome to our family!!! 


malam akad nikah~






Dah menjadi kebiasaan orang kampung yang datang bawak gula, 
susu, biskut, kek, dan macam2 lagi..terima kasih semua yg hadir dengan hadiah 
yg besar bapakk...jeles aku...hihi

amik berkat~lalala


ada lagi gambar tak terupload....banyak sangat
but next, tirah akan share lagi dengan korung di sebalik tabir 
dengan banyak gambar yg ohsem.

thanks.

tirah.

18 pesanan dari secret admire:

Normi Nieza said...

selamat pengantin baru kakak tirah..:)

Shakira Pathi said...

siapa yg kahwin tirah?akak ke abang? :)

JungRara said...

kalau kenduri kendara kena rewang, memang penat tp seronok :-)

zaxx said...

pergh..dah macam wedding planner..:) tapi memang letih bila kena uruskan kenduri adik beradik..:) pernah rasa last year..sampaikan makan pun la,bat..tetamu dh balik baru makan..hihiih

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

ngatkan sis yg kahwin.. kahkahkah ena tertipu.. perghhh meriahnyaaaa perkahwinan kakak sis... apapun, tahniah kepada kakak sis.... semoga bhgia hingga ke syurga

❤arymineko❤ said...

ohemji !! bestnyeee !! tirah , kawen jangan lupe jemput mimi ehhh :D oopss !

ANNA MARIANA said...

wah, tahniah pada kakak tirah.. anna suka sangat tgok guest book.. cantik sangat...

aswadz said...

biasa nyer yg datang awal ni sbb takut bersesak2 kul 12. sbb confirm kul 12 lg ramai org dtg kan.

inche hlovate said...

sok kawin nak hadiah bayk2 cm tu gak

Kesuma Angsana said...

txper belajar dari pengalaman pertama ni, next kenduri should be better in shaa Allah yer

Cik Yaya said...

salam tirah =)

wahh bnyknyer adiah tuu..beshnyerr..heee ni msti sis tirah tu cam retis..tu yg rmai org xptus2 dtg tu..hehe congrate for your sis ye =)

Hazmin Hamudin said...

Tuan blog bila pulak? Mesti lagi meriah ni

khairul hassan said...

selamat pengantin baru

hana hadi said...

mmg besar dan ramai org (nma pun knduri.hehe)datang..tengok khemah dan barang2 pun dah tau mmg besar majlis ni.

nnt kenduri tirah lagi besar tau. buat kat hotel

puteri kasih said...

selamat pengantin baru buat kakak tirah :)

caliph shuriken said...

congratz kpd pengantin baru ^^

*wahh, lama giler x singgah sini, huh...

Topik said...

yang kahwin pasti dah rasa surga sekarang...

tirahzairi said...

thanks buat semua yg doakan :)