Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

Diam



Assalamualaikum

Diam!!!

Jika berkata itu salah, maka diamlah. (betul ke???)

Kadang-kadang kita nak tegakkan sesuatu...samada betul atau tidak, kita mesti akan berkata2. Kalau diam, kes kat mahkamah tak kan setel. Tapi, jika kita diam walaupun kita betul itu adalah salah. Kita kena bangkit!!! Kadang2, ada orang cakap, lebih baik diam kalau tak nak besar2kan hal...Biarlah Tuhan yang menentukan segalanya...memang benar Tuhan yang tentukan...tapi, kita perlu berkata2. At least kita boleh sedarkan sesama kita. Yang menjadi masalah ialah, ada pihak yang tidak mahu mendengar penjelasan pihak lain. Yang dia tahu, hanya dia yg benar....itu salah!!! tak semua kita cakap betul...pendapat berbeza2...kadang2 kita tak faham orang....orang tak faham kita. Bagi mereka yang sabar, mereka diam...dan biarkan orang lain yang berkata...pekakkan telinga konon...hati membara...bahaya weyyy, kang meletup...Apa yang penting, mohon lah ketenangan, InsyaAllah kita tak fikir benda2 tue...


Tirah zairi, huh...ko nak cari gadoh ngn aku? meh wrestling....hihi...yer...saya garang...tak sabar...cepat marah especially bila dipersalahkan or cakap itu ini...tak puas kalau tak lawan...kalau orang mulakan, saya serang bertalu2...eh...haha. Memang tak nak gadoh...orang kata bodoh, tak matang...retis kata tak profesional. Dalam hati memang geram. Tapi nak buat mcm mana....menangis lah...biarlah org kata cenggeng...(betul ke eja nie???). Orang yang tak tahu pape, senang la ckp...kan? 

Fahamilah diri sendiri...

Okay...kena stop..sebab mungkin ada orang tak suka nak baca pasal nie...
Jom berdebat!!!
eh...komenlah dengan jujur...pendapat kita lain2....

ps: sape komen pedas...siaplah!!! tirah bagi garam nnti...hihi 
(kompem xde org berani komen...hahhaa)

Tirah.

57 pesanan dari secret admire:

JaSSNaNi said...

kalau tak kena tempat mmg senang nak melenting.. kan..

Normi Nieza said...

klu komen bw cni blh tak?haha

Kesuma Angsana said...

kena sabar dlam apapun dear

Shakira Pathi said...

Amboi, ni mengamuk betol ni Tirah hehe :)

zaxx said...

bersabnadarkan fakta pasti lawan bergetar...hihiihi

MaYa MustWany said...

sama la kita tirah oiii..mas jenis kalau bukan salah mas cuba diamkan diri..malas nak berlawan..tapi bila still orang tuh siram minyak tanah,adess tak dapat sabar dah..tapi akhirnya akan nangis untuk tenang lik..huhuuuu

dina kasyah said...

sama! ihiks..sy garang..tp kuat jugak nanges nye haha

❤arymineko❤ said...

kan ? diam kite , di buli2 . bile kite nak cakap , kite lak disalah2 kan . aiyooo -____-

Cik Yaya said...

salam =)
ala cik tirah..xya geram2 sgt la..
xde untung apa lawan ckp dgn org len..bia pun sbnrnye kita yg betul..biala org tu nak menangg jee.. orang yg matang,yang tenang, xkan nk meykiti hati sendiri dgn perkara2 xde mnfaat mcm tu..kcuali kalau ia melibatkan hal agama.. =)

fadh leyanie said...

tak salah kalau nk bangkit dan berkata2 tapi biar penuh beradab tatasusila, :D

ANNA MARIANA said...

pada anna x salah kalo kita melenting kalo kita betul.. hihih, anna pon adakalanya garang macam singa.. tapi kalo saja2 anna cool..

MarnieyZ said...

sya mmg jenis yg susah nak diam kalau mmg dia yg salah. Tp kdg2 kena tgk keadaan lah jgk,

boni kacak said...

hurm.. kena sentiasa bersabar.. kuatkan hati dan terus bersabar :)

Lady said...

same lah, pantang lah kalu ade yang cakap bukan2 kee, sesedap rase je kann.

hana hadi said...

hana akan melawan jika hana betul dengan orang yang tidak terasa,

kalau hana lawan dengan org yang hati kecil, cepat terasa mmg hana akan diam. walaupun dalam ni meronta2 nak lawan. hehe. org terasa hati ni payah sikit. geram pun ada

pha is said...

tapi kadang2 kena berkata benar walaupun ianya pahit.. kan..?

shida said...

kne berani tirah.
pe yang betul, kena betulkan...
diam biarlah pada tempatnya... :)

zulhilmi tempoyak said...

kadang2 aku diam je bila xtau mana yg betulnya..

Si Matatajam said...

Bebanyak sabar ye Tirah...kalau gaduh2 kompem banyak musuh...tak tenang hidup ni... Akak jenis malas nak bertekak so mmg selalu shut up n smile je

khairul hassan said...

diam x bererti kita mengalah kan

zulhilmi tempoyak said...

ble nk hapdate ye ni.. =="

Izara4eva™ said...

berani kerana benar. hehe

M Fizan said...

ada masa diam untuk menyelamatkan keadaan. tapi kalau diam apabila dipijak, itu bodoh. haha

Siesta Shoppe said...

salam. jemput tengok blog saya ada half moon sakura shawl, kain cotton vietnam dan ada juga custom made hard cover guestbook. harga murah-murah.. tq :)

http://siestashoppe.blogspot.com

FB : Siesta Shoppe

emel siestashoppe@gmail.com or whatsapp 019 314 0812 for more details

Aku Dan Komputer said...

Assalamualaikum, saya dtg singgah dan follow blog ni :D smile always !!

Dang Kahla said...

aku pon antara jenis yg tak sabar,cepat marah tp yang bezanya bila marah aku lari sbb aku takut kemarahan aku tk dpt dikawal,aku akan berkasar dgn tngn..hoho

eh jap sejak bila kita bhasakan 'aku' ngan tirah..=='

cinta siswi said...

lame xjalan2 kt sini.. wiwiwiiw..
siswi pun garang jgk.. cepat sensitip.. wahaha..

#jom tgk keychain comel kt page siswi.. :)

Bee Haa said...

lepas post pasal diam nih,, lame nyer tirah mendiamkan diri.. busy ye?

Nira said...

kdg2 kita plu diam n kdg2 kita plu bsuara gak. Bkn cuba bdebat ker ape kan cuma ingin jelaskan apa y kta rsa...pling sakit ati bila org lngsung x bg kita pluang nk gtau ape2...hehe stress

sharul izam said...

diam diam jangan sampai pijak kepala sudah =)

Princess Nusy said...

haha..klau nusy pun suka berbalas..sbb nk menegakkan apa yg kita rasa betul..but sesetengah org xleh terima.. ^^

hananhadila said...

kalo saya nak jaga hati someone tu baik saya diam je , mengalah demi sahabat :) tapi kalo da lebih , err

teha said...

tp kadang2 , baik diam jee kan.. kalu ckp , takot bergadoh lain pulak nnti.. hee :)

9n0L4 said...

berani je ni komen. hihi. org marah dgn mulut bunyi ni kene hati², takut nmpk kebodohan mase tu. :)

Detective Fiqa said...

berani keranan benar takut kerana salah :D

Mawardi Yunus said...

wah lama dah x singgah sini. wadi dtg ni :)

trah zain said...

mmg lbh baik diam, tapi kalau dah keterlaluan, silalah berdebat habis-habisan, mati-matian... kekadang, orang perlu tau realiti..kan3? hehe (^__^)

Eein Azryn said...

Garang nye Tirah. Tak berani nak lawan ni. Diam jelah. Hehe.

widiea azira said...

dont worry tyrah. .kalo kita betul Tuhan akan tolong. .

xila xotmy said...

awat hang garang...panggil kak long k kalo nak gaduh dgn org ;p

xila xotmy said...

weh xreti nk update ke hohohoho

amir aizat said...

keep calm and smile, hehe

potia casadelarossa said...

diam tak semestinya setuju... diam tak semestinya kalah... diam tu senjata org2 beriman

anna_nana said...

ahkak oii! lama idak nampak. kuikui.. ada sihat ka>

syiela said...

stay calm tizah..

tapi kalau melampau mmg kena betulkan juga apa yg salah tu.. jgn dok ikut kepala dia aje

emy zulaiha said...

tirah kalau tak mau komen aci dop? haha

tenku butang said...

Done follow sini dear.. no. 1525,

jom follow teman lak yea.. salam kenal.. heee..

http://tengkubutang.blogspot.com/

aisya said...

cik tirah pergi mana? lamanya menyepi.. huhu

Nasuha said...

Jom sertai Segmen: Doodle Aku & Gitar dan dapatkan doodle muslimah pegang gitar yang comel. http://nasuhanass.blogspot.com/2013/08/segmen-doodle-aku-gitar.html

Khamsi Abdullah said...

yang disuruh diam tu bila kita teragak2 kita ni betul ke salah ke.. tapi kalau dah confirm betul dan ade bukti yang dapat bekap, hayun je lah jemah oi..huu. Salam perkenalan dari blogger super junior berbaby face lah sangat ni! :D

Princess Nusy said...

better diam drpd trus gaduh..tp jgn sampai org pijak kpala.. ^^

Arra Ahmad said...

lebih suka diam..:P

Sya Chot .. said...

blogwalking,singgah n follow..fee free to follow my blog back..:)

Zierwa Zainal said...

kalau zz slalunya diam la.. sbb malas nk memanjangkan keadaan.. :) zz lebih suka zz yg mkn hati.. huuu..

p.s lama zz x singgah sini..