Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

Negaholic..."Think Out Of The Box"

BUKU AKAUN PENGEMIS BERTARIKH : 22/1/2012

Salam Blogger semua. Jom layan bebelan dibawah.

SITUASI 1 - Study Untuk Final Exam

Fasha : weyh, ko ade extra external otak x?
Maya : ade...tapi yg aku punyer memory sket la...
Fasha : Alaaa...aku baru ingt nk pinjam kalo ko ade extra...ak ingt nak beli external otak yg 1 tera...bleh la aku simpan notes yg da mcm novel nie.
Maya : Tue la pasal...otak ak pon da full memory..terpksa guna external otak cucuk kt kepala nie...kalo tak silap ak, nanti kuar yg lg power dr 1 tera...
Fasha : Berapa? agak2 ade tak dalam 100 tera?
Maya : Ada....cuba ko bayang kan...
(kalau ada yg 100 tera, kompem lambat loading...berat 66)

SITUASI 2 - Teka-Teki

SP = see put
SM = some mo0d

SP : hoi SM !!!...mai sini sat.
SM : ape die? jap jap...
SP : Aku ade teka-teki nie...
SM : teka-teki ape SP oiii?
SP : okay...ko bayangkan ko berada dalam sampan di tgh2 lautan...pendayung sampan plak jatuh dlm laut. Pastu, ko dikelilingi oleh buaya...mcm mana ko nak selamatkan diri...???
SM : alaaaa...aku terjun jer...
SP : mne boleh...kompem kene makan...
SM : aku jerit la kuat2...
SP : elehh...kompem xde sape dgr...ko kan kt tgh laut..
SM : huhhh...semua pon xboleh...dah la...malas ak jawab teka-teki ko...
SP : ko ni..pikir la jap..
SM : dah2...malas aku nak bayangkan.....
SP : Itulah jawapannya....hahahaaa.
(anda2 semua faham x? kalau tak faham...tanya la)

SITUASI 3 - Sesi Berkenalan+Sembang Kosong

Mr.F : Hai awk...beli ape tue?
Ms.Y : beli seluar
Mr.F : berapa?
Ms.Y : beli sehelai je...buat ape bnyk2...
Mr.F : adoi...aku tnya hrga die jwb lain... awak stdy kos ape?
Ms.Y : dulu saya amik kosmo...skrng tukar kosmetik.
Mr.F : erkkk...ade ke semua kos tue? kosmetik maybe ade la...urmmm, bleh mintak nombor x?
Ms.Y : nah...ini nombor saya..kalo bleh masukkan lebih sket duit tue...bleh beli stayfree
Mr.F : ade ke nombor tepon sampai 14 digit? cm nombor akaun bank je...
Ms.Y : la, nak nombor tepon ke? maaf la...sy pakai public phone je...
(nak je lempang Ms.Y tue laju2)


INFO : Tahukah anda carbonated drink bleh menyebabkan masalah gigi. Bagi mereka yg tak tahu, carbonated drink ialah air bergas. Oleh itu, kurangkan minum minuman bergas untuk kesihatan gigi.

Negaholic = orang yg berfikiran negatif =)

32 pesanan dari secret admire:

TiraPengemis said...

alamak....16.11.2011....da expired date...hahaahaa

Cik tikah said...

bru taw negaholic tuh mksdunya apa. TQ! :)

Anonymous said...

budak engine: xpernah tau plak kat tgh2 lautan ada buaya. xsilap i, buaya air masin kat psisiran je, mane pernh ia tsesat kat tgh lautan.. teka-teki xlogik n xpatut dhebohkn coz dh dkira menipu. zzz

TiraPengemis said...

to anon: u baca balik la...kan da tulis "bayangkan"...ia hnyalah bayangan...xkesah la buaya tu ade ke tak in reality...erkkk...ok...u win...bdak engin kan...i bdak food je...huh.

Paris Lipton said...

wakaka kantoi disitu...ehhh lawa lukisan ;p

aswadz said...

mati2 aku ingat negaholic tu ada kaitan ngan naga. maklum la, nak dekat CNY nih.

kim heeruul said...

yang situasi 3 tu M.s Y mcam nak mintak penyepak je.. kah ka hakh,

Aida Omar said...

Baru tahu negaholic tu apa.. aswadz ingat naga, aida ingat produk minuman macam horlick tu..haha.

selalu berfikiran negatif pun tak boleh jugak kan.. sudahnya tak kemana lah kita.

CekbOlat-bOlat said...

haha.. otak sye tepu memikirkn @_@

naiemah_ramli said...

pinjam teka-teki tu ek..nak main teka teki ngn akak..hihihi

Original CikTeddy said...

haha..ok gak skali skala bile tira melalut =)

Juliet_iRa~" said...

mcm2 benda..;p..

kdg2 org pon xbp fhm soalan sbb ayat kita sndiri..ngee..so tanye je la kalo xfhm..lebih baik..hee ;p

remyhazza said...

conpius pagi nie memikirkan jawapan..... he3

syafiqakarim said...

apasal gado dgn anon?aku budak medic.dan aku back up kau.ada hal ke?
kahkahkah.

aku tak paham la.aku nak puji lukisan je.hahaha

SHAHIDA SHIDA said...

bayangkan kalau Tira Pengemis pulak dalam situasi SM hahaha agak-agak apa yang dibuat...haha

acheeqa farhana said...

hehe..klaka la yang scene 3 tu...pakai public phone eh..kehkeh

L said...

haha. lawak betul.. nice3

jom renung2 sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/kenapa-ilmu-itu-penting.html

Zakaria's daughter said...

kekeeke. taleh belahh -,-''

Joe_Hans said...

macam nie pown ader ker?? hahahaha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu kurang minum air karbonat.. ;)

hampeh je dialog2 dia... ;p

Eein Azryn said...

kalau orang yang berpikiran positif disebut apa pulak? hehe. :)

hawiz said...

wahh...cantiknyer lukisan itu...A+...LALALAAA

Woofer Storm said...

aik,anon dah bising tu.mcm2 la anon skg ni..apa pun memng cool la.rasa nak ajak dating je..hahaaa

Selendang Merah said...

hahaha..eh2 igt td SM tu selendang merah..kah3

Arra Ahmad said...

ooo..itu maksudnya..
:)

emy zulaiha said...

hai tira pengemiss!!!lame tak singgah sini..rinduuw! :P hehehe ala...emy pon xphm lah teka-teki tue.haha :p

Nana Leina said...

ahaha.. cerita last paling siot..ehehehe..mengekek baca