Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

Amaran Keras Untuk Blogger!

Ditaip Pada 4/6/2012

...salam...
Pada entry yang lepas, tirah ada cerita mengenai content warning. Kali ini, nak kongsi mengenai kes 'Penyamaran' atau lebih dikenali sebagai 'Penganiayaan'...Ini bukan sahaja mengenai penyamaran atau penganiayaan malah MARUAH. Selama tirah jadi blogger, banyak jugak blogger2 lain yang mempunyai nama sama dengan tirah...contohnya,

tira
tyra
atirah
tirah
etc...

tapi tak sama cara penulisan atau nama blog...
contohnya,

tirahzairi
the cute tyra
tira da gojes...(omv)
da only one tirah
etc...

Okay, tirah xkisah pon semua tue...cuma, yang membuatkan tirah kisah ialah....

IKLAN CHURP CHURP!!!

perghhhh...xnampak ke? nak lg besar?
Tolong ambil perhatian!!!
Menyirap darah tengok ada satu link kat someone punya cbox,
tertera nama,

TIRAH: hai..bla bla bla

Tapi, bila sentuh cursor kat nama...rupa2nya link churp2...
mak datok!!!...bukan ako0 punya kerja okay!!!
Selama tirah jadi blogger, tirah tak pernah letak link iklan churp2 kat cbox,
 fibox atau segala box blogger lain. 

Bagi mereka yg buat keje tak berapa nak halal nie, kalau ye pon nak letak nama, 
letak la nama lain (gajah ke hantu ke)...jgn letak nama sama dengan ako0 weiii...
kat blog ak0o pon xde iklan churp2...bersih je nie...haishhhhhh.

Kan elok kalau buat camni,

IKLAN : tekan la kalau sudi...(pastu letak smile) sejuk perut ibu mengandung...ehh?

At least, tuan blog tekan dengan hati yg ikhlas...

So, lepas nie...jangan main2 dengan nama saya yer...
ako0 hantar nyamuk giant punyer biar geget korunk time tidur...hamikk ko!!!

PS : kalau awak2 semua jumpa nama TIRAH kat mana2 cbox yang letak link churp2, mohon jangan ingat saya punya kerja ya...(saya tak buat...bukan saya....jgn tuduh saya...sobssss...sobssss).

Pepatah baru ada mengatakan...
"siapa selalu makan mekdi, dia terasa makin gemuk"

tembakkkk orang jaat tue!!!

maaf jika entry ini agak kasar...huhu

...sekiang...

_tirahzairi_

55 pesanan dari secret admire:

Amanina said...

yeahh.. setuju sangatttt. kite pun pernah kena dan pernah jugak buat entry pasal ni. sakit hati sangat2. selalu jugak kena macam ni. ;(

♥ NurShamira ♥ said...

akak .. mira terkene ptg td .. nak blogwalking .. at cbox mira nme tirah tu la pn .. ingtkn akak .. ble klik tgok link churp2 .. bengang btoii ..

KorN said...

Haha.. relaks laa tirah.. korn pon pnah nampak nama tirah yg backlink kan ku churp2... lagi pon kat churp2 tu pon bukan nama tirah...so dont worry lah... takut pulak nak baca entry tirah ni...

(haa sapa yg pny keje ni, baik hentikan sebelum kene tembak.. muahahha)

♥ Nana BamBam ♥ said...

nana x ..nana x...jangan tuduh nana...heheh

cik awi said...

Menarik sangat ni entri blognya

Zul De Alexis said...

perghhh..ada gak owg cmtu..sm x taw lak..risau lak kalau ada yg pakai nama sm..hmmmmmmmmm

~SaL IjOu~ said...

adulahai..x patut betul..x pasal2 kamu yg kene tempiasnya~

Drakula Comel said...

jgnla mengamuk..da x comey la..ahaha

nia marlissa said...

garangnye mak jemah ... mmg nak marah dengan link churp2 tuh menyirap rsanya .. yg hantar msj dekat fb suh klik ikln dia lgilah .. mengganggu ketenteraman awam .. ^^

Dakara said...

betul betul, kadang kadang geram dengan orh yg letak link churp2 dekat shoutbox. nasib baik tak tahu sape, kalau tau, memang kena belasah org tu, huhuu :D

♥ sitifarhana ♥ said...

kat cbox sy tak ada pulak..hehe..

saba jela tirahh..mnusia ni mmg banyak ragamny...huhu

putryteya said...

Ada jugak orang cam tuuu . Dasat nya . tolong laaa kan ..?

ZaroL said...

guwe makan mcd kurusss ja dong. enggak bisa gemokk. =P

Ayie Abas said...

ayie pernah gak terkena mcm tu..tapi bukan nama tirah..nama lain.

caliph shuriken said...

erkk, ok tirah.. noted ^^

MOHD FAHIMI said...

nasib baik aku mkn domino je..

F!faNy ZaiRi said...

untong laa name 'TIRAH' ken femess ..
:P ( miss you ! )

~~oOpEt~~ said...

haha.. kena banyk bersbar.. rsanya semua blogger alami masalah y sma :D ttup mata jela.. hehe.. pet check link, klu bkn blog.. pet xklik.. :D

Boni JLL3 said...

saya pun pernah kena macam tu! nak cari duit tu biarlah dari cara yang halal..janganlah menipu..tekan2 keluar iklan churp2. tapi rasanya yang saya kena tu bukan nama awak. tapi, tak sedap la macam tu. rasa macam malas dah nak klik link kat fibox dah

misluvcoklat said...

haih, selalu jgk ada kt shoutbox ,
tp bukan nama awk laa..heheh .
tekan2 link churp2? tsk3~
nk tmbh duit letew .hewhew :3

Cik Yatt said...

tak prnh kene..tapi mmg tak suke org yg wat cmni

Aien_Aen said...

Saya pun tak suka orang letak link iklan kat shoutbox..
Tapi awak orang jaat tu siap sama nama lagi..ish ish ish

Yousof said...

SABO jela dengan manusia yang macam ni.. Selalu jugak kena, tapi nak buat camna kan, senyum sambil klik 'X' je yang mampu..


Harap² manusia jenis ni giatkan usaha untuk fikir cara lain untuk dapat klik dengan cara 'secomel' tu.. ;)

aswadz said...

bukan slalu ko letak nama artis ke kat bhgn shoutbox?

hyz said...

sabau je lah... aku pong bengang ngn org mcm ni

sharul izam said...

ish teruk betul owg sekrg..nak dengki je..sabar yo

uncle said...

mmg ramai ..tapi uncle try tapis..lagipun tak ramai yg berani ke blo guncle..takut kena makian manis hahaha ..tapi rasanya tak sempat kena maki sebab ucle boleh ban dia punya url..

Aida Omar said...

nak beriklan pun jujur la..rezeki kurang bersih kalau macam nie.. hope mereka2 tu insaf lah.. sian tirah.

Fikri said...

Haha.. ada ke pepatah camtu. Merapu ja. :D

Zakaria's daughter said...

taktau penah kene ke takkk. ekeke.
wa takde churp chirpp ape ntahh :P

shedameor said...

aah, banyak kali terkena. geram gila.

Ain Najwa said...

npe jdi cmtu? terok tol erk, aniaya org..xbaek tol...!

O CIKTEDDY said...

selalu gak bila be nmpk name teddy..tp bukan iklan po tp website apetah..ehehe

Azee Hana said...

haha...sape la yang guna nama tirah tu kan..sabe ye..x patut tol orang y letak iklan kat cbox tuh..

-SUPERGIRL- said...

at least ckp tou iklan tlg derma ke ap . Kalau xckp knpem hangin lah kan

teha said...

same laa.. kite pon xberapa nk suke org mcm tu.. churp2.. ishh !

adan said...

aku pernah jumpa churp2 camtu.. guna nama blogger lain.. macam harummm je kan..

Azhafizah[フィザ] said...

susah jugak kan kalau ade yang gune nama kita ni..takpe,yg penting kta tak buat camtu.^__^

fadh leyanie said...

pepatah baru tu macam best..^^

huda jamil said...

selalu jugak terkena mcm ni. kes nak kayo cepat dengan cara yang menjengkelkan. huhu

zana said...

biasa la tu..iklan punya pasal mcm tektik dorang letak ..

Noh Kodiang said...

a'ah...btol jugak tuh...macam taik jer diorg...diorg taktaw ke wat mcm tu dah mlanggar praturan...duit aram tuh...

jaakechik said...

spnjang jaa berblog x pnah jgk wat cam tu. tp mmg ramai yg menyamar, suka letak iklan.

syiela said...

geramkan bila terkena camni.. sabar ye

kaishin said...

selalu je kena camtu tp tgk lah kalo rasa bermurah hati je masa tu sy klik je..sian kot dia nak pakai duit hahaha

syafiqakarim said...

aku xpenah halal kan

Yumida said...

haha...sapa yg beruntung mkn mekdi tu...
mmg glemer kan penggunaan nama tirah ni...ada di mana2
amaran keras ni..sila ambek perhatiannn
follower ke 1030

*jujur itu sgt bgs...kannnn

Obat Asam Urat said...

postingannya sangat menarik,,

suzie rahman said...

salam tyra, amboi hangin semcm je. hahah suzie pon xsuke link churp2 ni buat msa sekarang sbb suzie pon xjoin.

Muar said...

cara orang sekarang ,,licik !

tirahzairi said...

tengs korunk yg memahami...lobe u ollz lahh....muahhh4x...ngeh2...