Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

Hasil Tangan Part 1



Assalamualaikum...

Malasnya nak menaip...ada tak alat yang lebih canggih? agagagagaga....orite....ini bukan entry poyo/menunjuk/etc...tapi nak share dengan semua hasil tangan yang pernah tirah buat. Contohnya.....







Agak juling nak ciapkan jahitan nie....tirah tak belajar dari mana2 tukang jahit pon. Main hentam je....asal boleh...hahhaa....ada jugak google contoh2 jahitan yang senang...usha2 la..tengok yang simple. Nak kata kemas, tak sangat...tapi ada jugak la yang puji...(kembang 2saat). Tapi ada jugak yang nak tempah...tapi tirah tak ambik risiko sebab tirah try2 kat baju sendiri...kalau baju orang, takot la....tak pasal2 kena ganti...adehhhhh...

Ni first time tirah jahit manik....dan next time xtaw lagi...kena tengok keadaan, masa dan minat...hehehe....Okay, next time kita story lain plak...tatata.

PS: Kalau salah, mohon tunjuk ajar..peace peace kacang pis :)

Sekian, TirahZairi

44 pesanan dari secret admire:

✿Lady Ainaa✿ said...

cantiknyaaaaaaaaaaa even main hentam je.. ya Allah, krearif sgt!!! blh buat vid tuto ni... nk belajar buat juga.... nanti tak payah tempah mahal2 kt kedai, buat sndiri dah boleh

Nur Atirah said...

wahh ,kreatif lah awak . ada bakat tgn tu . hehe

jaakechik said...

akhirnya ada pon entry baru...hehehhee.... jaa mmg jenis takdak seni, mmg kagum tgk org yg pandai mjahit ke myulam ke wat manik ke...hihi...kalo upah org berapa dah tu...

Zierwa Zainal said...

CUN, NAK.. hehe.. rajinnye tirah.. zz nk jgk la mcm tu.. =)

Hanif Idrus said...

Kerja yang memerlukan kesabaran!!

puteri kasih said...

memang ada bakat tu..kalau teruskan leh buat duit :)

caliph shuriken said...

adik ipar sy reti laa jahit manik.. aritu sy ada publish en3 ^^

-meeSUPERGIRL- said...

dah cantik sangat dah tu .. nanti boleh amik tempahan .. jahit manik neh boleh cepat kaya taw .

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

wah, pandai n rajinnye tirah...

Aida Omar said...

Kira reti la jugak menjahit manik nie ha.. dari aida tak reti. muahahaha...

BeLLa said...

ad bakat menjahit bole la bukak butik pas ni :D

aisya said...

lepas ni bleh lah htr kat tirah sruh jahitkan manik.. hehe

9n0L4 said...

amboiii. pandainye die jahit manik. untunglaaa. ;)

eenie minniey said...

waaaa santeq2.kreative ek tirah, t bley la watkan untuk ida plak ye :D

zulhilmi tempoyak said...

tirah... tlg buatkan satu maso eden nk kawen nnt bleh x..??

Zyra Roxx said...

muhun jahitkan utk baju pengantin gua nnt, ehh :">

piraaa said...

boleh lah boleh, jadikan gua baju raya taun depan. haha

Wawa Mohamad said...

comel... lepas ni bolehlah bukak bisnes jahit manik kat baju kurung kan? hehe, sebab permintaan pada manik semakin meningkat

boni kacak said...

tirah.. apa kata amik je tempahan.. boleh tambah side income :)

kaishin said...

memula buat kat baju sendiri, lama-lama leh amik tempahan lak..masyuuukk hehe

aswadz said...

tolong jahit bj melayu weyh...

Atira Ameer said...

boleh buat butik lh lpas ni .. hehe :)) cantik .

Detective Fiqa said...

wahhh. cantiklahh :D. hehehe serius cantik. pandai ye

sedutzone said...

hahahah...hentam2 pon, look very nice...peace....

NurAisyah said...

wahhh . omeynya manik-manik tu. Boleh lah if ecah send bju kurung kat sis tirah ,nak jahitan sedebik macam tu . *ngada-ngada *

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Trah..lana baru nak mai ni,heheheh.

Pandai trah jahit. Belajar sendiri pun, menjadi juga ^_^ Selalu jahit tau, pasni mesti makin cantik, :)

azie namico said...

cantik ! rajin ya...semoga berjaya nanti

Remy hazza said...

cantik.... walaupun first time lakukan... lepas nie bioleh ler terima tempahan...he3

Novelgurl said...

cantiknya ! nk gak..hehe.

Kesuma Angsana said...

wah cantiknyer mmg berbakat

Intan Norhaida said...

mmg suka tp sy jenis x rajin n x sabar wat mende2 ni....

bestkan, ade bakat...

nway, salam perkenalan..done follow

♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh..ad bakat cik tirahh..prktis byk2,boleh buat bisnes ni..heee

tirahzairi said...

buat bisnes? ermmm...kalo jd suri rumah xpe...kalo keje, xsempat nk menjahit...huhu

***tengs atas pujian...kembang kempis idung wa..ekekee

Fiza Suhaimi said...

Assalamualaikum tirah ^^

serious cantik la tirah jahit manik manik tu atas baju. jari sis memang kreatif sangat! :)