Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

생일 축하 해요, Tirah.

Ditaip pada 10/7/2012

INI adalah entry yg diauto publishkan...sebab???
(scroll ke bawah...ayat terakhir)

salam.
annyeong.

Eh, tak faham ke tajuk tue?
kata kpop...hehehehehe.

sila rujuk kamus purba untuk lebih faham

gmbr xde motif...ohh...klate!!!
____________________________________________________

Aku.
Aku memang pandai berenang. Akulah juara. 
Aku berjaya berenang pergi ke tempat baru dengan gaya renang kupu2, 
aku merentasi dan mengalahkan semua yg ada didepanku.
Tahniah!!! aku berjaya.

Aku.
Seingat aku, selama lebih kurang 9 bulan aku berada di tempat yang 
gelap seperti gua. Gua itu sangat kecil sehinggakan aku tidak 
boleh menegakkan badan ku.Aku bersyukur kerana mendapat 
bekalan makanan yang mencukupi.Makin lama, aku rasakan aku semakin besar 
dan aku tak mampu lagiberada di gua itu. 
Lalu, aku mula menggunakan kekerasanku.Aku cuba melepaskan diriku. 
Aku dapat rasakan yang aku bakal ke tempat lain.

Aku.
Aku menangis. Mungkin ini tangisan pertamaku 
kerana aku tidak pernah menangis.Mungkin aku terkejut melihat tempat baru. 
Tempat pertamaku yang penuh cabaran dan dugaan.Mungkin juga aku takut.
 Tetapi, aku terdiam sebab aku xingat apa jadi lepas tue....korunk ingat ke?

 TERIMA KASIH ma sebab kandungkanku.

Huwarghhhhh....rindu nak peluk ma, rindu nak cium ma, 
rindu nak sembang dgn ma, rindu masakan ma...rindu semualahhh!

PS : HAPPY BIRTHDAY!!! semoga menjadi anak 
dan isteri yg solehah...aminnnn.
Semoga dapat bnyk adiah tahun nie...hahaha...
ulang tahun ke doblas katakan...bluwekssss
Doakan wa cepat kawen weiii
Happy birthday buat mereka yg menyambut 
birthday pada bulan july...especially 13 july.

nah...tiup lilin!
eh, xde lilin...tiup org lidi smpai jatuh.

sebab...tirah sedang menduduki final exam...malangnya,
last paper jatuh pada hari lahirku...mungkin ada hikmah...
mungkin ada prank....takotttt!!!! mati aku!!!
Kena nyorok dalam bilik la nampaknya....adoiii.


cer teka tarikh bday tirah...??? eh, dah ada kt atas tue...tipu jer..

__tirahzairi__

49 pesanan dari secret admire:

Boni JLL3 said...

owh.. gud luck di dalam exam ye tirah :)

hurm, mungkin 15 JULAI???

Blues webid said...

wah kok awak tak faham dengan tulisan kamu yang indah itu ya???

✿Lady Ainaa✿ said...

ayah ena lahir bulan ni, hari nie... awwwwwww..... hari lahir sis bile??? huhuhu.. nak tahu gak nie...

Aida Omar said...

Happy Besday Sayam.. moga berjaya dunia dan akhirat serta sihat, dan panjang umur hendaknya :)

Kita sama bulan lah.. hidup bulan julai.. hehe..

Good luck for ur final exam ok.. jaga2 nanti kena prank :P

aswadz said...

ntah la. mls nak jawab. hahaha...

Cik tikah said...

ala, kita faham lagu je. tak fhm tulisan :P

putryteya said...

happy birthdayy , !! :) waa dah nampak tarikh kat atas tu . hehehhe

raymie nice said...

nice... hepi bufday btw

~Arif~Asyraf~ said...

happy besday tirah :) tenq juga selalu komen kt blog saye :)

khairul akmal bin azman said...

k-pop..

kelantan-pop yer mek tirah..
hb too!

sharul izam said...

snsd ? tts?.hahha...ehh kita tahu birthday awak bila...opppa

Ayie Abas said...

wahhhh...betul2 dah mcm K-POP laa...tang mata tu...mata tirah memang mata K-POP...hehe3

p/s: slm ramadhan tirah

caliph shuriken said...

hepi besday, tirah ^^

~~oOpEt~~ said...

ala.. pet lewat.. happy birthday juga :D

xila riston said...

yeahhhh hepi bfday again!!!

Cintaku Tihani said...

Really good poem. Touching

khairul said...

hepy bday Tirah..sorry lbt wish

syiela said...

hepi besday tirah.. 15 kut hehehehh

nway gud luck ye dear

MissThe3Dara said...

Allah bersama anda. Good luck :')

nia marlissa said...

comelnye awok . hikhik ... good luck !

aisya said...

ape2 pun happy birthday ye.. and good luck utk exam.. =)

minah sEmpooOT said...

happy besday KAK TIRAH!!! wekkksss! ;p

Uchi kay-f @hmad said...

hepi besday lah iyer...

Phat said...

good luck tirah

Qa said...

selamat ulang tahun kpd mereka yg menyambutnye..hehe btw, thankx awk sebab selalu blogwalking ke blog qa walaupun qa ta bape na aktif sgt, n da beminggu minggu ta bukak blog, awk still dtg blog qaqa.. :) thank you dear ^^

ஜ miss klanika ஜ said...

yg penting tarikh 13 julai ni mmg cukup bermakna . hehe

Pelangi Kanda said...

tirah knl dop owner aisha online store?? sbb saem tirah mace knl.nk cntct no dio.buley tlg sy dop??

*zafirah* said...

oh,perut ibu rupanya..suka cerita tirah^^
btw,fira dah follow sini,rajin2 singgah la blog fira:)

http://xiexiepinky.blogspot.com

KorN said...

hepy belated besday tirah... terlewat plak wish kat belog.. hehe

Edy Fee said...

haha sempoi mcm tu..haha takpe la..lepas exam leh celeb gak kan

sedutzone said...

hepi besday... smoga panjang umo and murah rejeki ar... meh cni amek hadiah meh...

Azhafizah Md Nor said...

Good Luck Tirah untuk exam nanti dan Happy birthday for advance.erm..bile tu ye?enjoy your day ye sayang

♥ sitifarhana ♥ said...

bfday tirah ke? wahhh,hepi bfday awak..moga pjg umur murah rezeki..:)

Mishter Izwän said...

selamat hari beranak tirah,
semoga lebih maju dalam blogging . hehehe

Ain Najwa said...

good luck ey sayang.....!!.... :)

kaishin said...

happy birthday tirah..lambat lak huhu

gud luck exam!

Mieya Atiera said...

Semoga berjaya dalam menghadapi exam :)

Muttallif said...

Anyway...happy belated besday.. :)

tirahzairi said...

thanks semua...cayunk korunk...muah muah muah :)

~~oOpEt~~ said...

kek tu nampak sgt cantik dan bergaya :D

shedameor said...

happy belated birthday !

AmyZana said...

Walaupun kita minat korea, tp kita x fhm langsung maksud tajuk entri nih T.T

tirahzairi said...

oh....nmpknya ramai xpaham...gugel cepat!!! hehe