Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

Hasil Tangan Part 2


Assalamualaikum...(xjawab xcomey)

Ingat tak entry tirah pasal JAHIT MANIK ??? Okay...kali nie pasal chocolate plak. Buat mereka yg gemar coklat...meh sini...ini barang baik hey ini barang baik!!! Coklat nie tirah sendiri yang buat okay...jari jemari i yang halus lagi gebu (cewahhh) inilah yang menghasilkan coklat seperti dibawah...mohon jgn terliur!






Penerangan gambar : Coklat dlm gmbr tue tirah buat masa raya hari tue...licin...kawan2 adik semua suka...ciap nak bawak balik umah lagi...my sis pon tempah 1 set utk dak2 ofis dia...masyukkkk!!! mak cik n jiran tetangga pon ade yg bungkus bawak balik (my mom terpaksa minta kebenaran ngn i sbb coklat terhad). Tirah kasi jugak kat spupu kesayangan tp xbnyk kasi kat dia sbb xbanyak yg tinggal. Actually, dalam 6 bekas jugak tirah buat, dekat 150biji. Alhamdulillah semua suka....hewhewhew.

My sis dah booking utk wedding dia nanti...hehe...tp tirah sponserrrr...akak punya pasal...syiuuuuu. Eh, tapi tirah xbukak bisnes pon. Nak buat coklat nie memerlukan kesabaran yang tinggi dan kreatip (tirah xkretip pon). Tirah buat ala kadar je..mana mampu...lama2, boleh juling mata. 

Tips utk mak long dan pak long yang berminat : Beli coklat compound kat kedai kek tue...xkesah jenis apa..tapi tirah guna brand beryls...nyum3...pastu, beli mould (macam2 jenis bentuk yang ada. Tak mahal, dlm singgit lebih up to 5hengget). Pastu buat la...hehee.

Tirah pernah pos kat someone coklat nie...
cc : ehem ehem

PS: Terima kasih dan syukur atas setiap kelebihan yang Allah kurniakan. Tidak bermaksud untuk riak tapi sekadar berkongsi pengalaman. Mohon tidak disalah anggap. Tacing 5saat.

Sekian, TirahZairi

48 pesanan dari secret admire:

Phat said...

wah leh bukak kedai kalo cam gini gaya nya

baby comel said...

wah, bestnye.. ajar sket buat coklat ni tirah. xpernah buat try buat coklat camni

Detective Fiqa said...

wahh gilerr. sedapp. nakk nakk!

Ayie Abas said...

nampak cantik dan menyelerakan...memang berbaloi hasil tgn tirah yg lembut lagi gebu tu...weee...hehe

Nurul ain said...

comeeelll je coklat tu... nak sikittt!!!

Cikgu Ma said...

wah...untungla mak mertua....hehe

BeLLa said...

wahhhh kreatifnye,, suka2 :D

jaakechik said...

kreatif gaktirah ni ek...? jaa belom penah wat endiri...selalu beli jer la..haha...~pemalas~

khairul said...

pandai rupanya adik abg ni

Hanif Idrus said...

Dapat order lagi...cantiklah!!!

boni kacak said...

apa kata awak amik tempahan...man tau boleh jadi tauke lepas ni...

caliph shuriken said...

terbaik laa, tirah ^^

*mcm adik ipar sy aritu, kjap jahit manik, pastu wt coklat.. klau x bz msti dia proceed lagi skrg, huh...

miz ruha said...

wah.. bestnya tengok... dah terliur la..

Nor Zilla Sensei said...

wah..nnti da bole buat cupcake ni..design da cantik2.huhu

aisya said...

teringin jugak nk buat sndiri.. tp tu la.. byk sgt tp nya.. huhu

zulhilmi tempoyak said...

tumpang tnya. rasa apa ni.. ;p

zulhilmi tempoyak said...

tumpang tnya. rasa apa ni.. ;p

Nira said...

wat sndri lg bez..rsa lg puas dpt wat hasil dri tgn sndri bangga sgt kan he snyum sapai telinga jer bla dah siap...

KorN said...

untung lah ehem2 dapat choklat + shawl free... ehh.. jeles la, harap tirah post coklat kat korn sama.. tak kira... *kalau tak, kornn nangis *ugut ni..
haha

Novelgurl said...

untung la hehe.meh post kt sy gak..=P

Intan Norhaida said...

wow...berbakat ye tirah ni...dr sulaman manik hingga coklat....post la resepi kt cni....nak try gak...

syiela said...

mai sikit tirah dah terliur ni :)

emy zulaiha said...

wah tirah!!! hebat lah!! nnt leh emt tempah eh! nak tirah kugak sponsor.hahaha :p

combi said...

besntnyeeee..tringin nk buat jugakkk :(

TiranaAduka said...

salam kenal dari tirana aduka.

puteri kasih said...

yummmy...nak juga...hehe

kaishin said...

waalaikumsalam..
waa menyelerakan sungguh tapi syg sy tak berapa suka coklat kalo tak mesti dah order sebalang..hehe

Aida Omar said...

eceh kemain korn berkata2.. hahah.. aida pun nak jugak (hentak2 kaki)

ஜ miss klanika ஜ said...

so sweet post kat someone ni

Fiza Suhaimi said...

nampak sedap sampai kecip dah air liur ni. heheh :D

9n0L4 said...

wahhhhhhhh. sedapnye coklat. pandai tirah buat. ;)

widiea azira said...

tirah! tirah! tirah! nk resepi. .serius ni, nk resepi

Wawa Mohamad said...

bak la sini skit boleh? haha, sedapnya.... kecur liur malam2 ni

Edy Fee said...

comelnye coklat..nak 3 kotak.ehhe

Zierwa Zainal said...

tirah.. cu try post dkt zz sikit.. kot2 blh kebah demam zz ni.. :)

Tuan Cimot said...

terrernya..sila bisnes..hehe

♥ sitifarhana ♥ said...

wow wow wow..dasattt...

kwn sy buat bisnes ni lps habis belaja..sgt dpt smbutan..tirah pun bole buat jugak ni..hehe

NurAisyah said...

glurp... sedapnya cokelat tu .. nak sikit boleh takk >.<'

nina said...

waahhh..comelnyaaa...nina pon nak trai buat la..hihi..:)

Shasha Yacob said...

emm, yummy, hee

blogwalking here.

http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/10/tidak-tahu-guna-nuffnang.html

Everything's Everythings said...

Alhamdulillah.. bgus lah mcm tu,
kalau pergi rumah org ada cokelat mcm ni pun aku yg amik dulu xD

Anonymous said...

terliur seyh...

Ummi Hanie said...

salam kenalan, tirah. dari segmen Hanif Idrus...

tirahzairi said...

semua nk resepi? erkkk....nanti lah...