Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

Program Nutrisi Perkampungan Orang Asli



Assalamualaikum

Tirah nak kongsi dengan awok2 semua tentang lawatan akademik yang pernah dianjurkan oleh student Bachelor Science (Hons.) Food Science and Technology beberapa tahun yang lalu...godek-godek pictures, teringat nak share bnda nie. Program nutrisi nie sebenarnya nak dedahkan mengenai pentingnya food and health kepada masyarakat orang asli. Jadi, kami telah menamatkan program ini dengan jayanya...nak tahu tak perkampungan orang asli mana? jom....usha...

Perkampungan Orang Asli Kg Pabai Miku, Rembau, Negeri Sembilan


Posing before naik bas

Di perhentian rehat

Tiba ke kampung, kena masuk jalan kaki...bas xleh masuk

Aktiviti menyumpit (Tirah sebagai ketua aktiviti nie) agak susah nak 
handle sebab aktiviti nie semua lelaki...pemalu pon ada.

peserta menunjukkan bakat

mereka perlu menyumpit ke arah target yang kami sediakan. Setiap target mempunyai markah berbeza-beza mengikut kategori makanan yang sihat dan makanan yang kurang menyihatkan. Masyarakat orang asli juga tahu membezakan makanan yang sihat atau tak...kagum.

Kolaj art bagi kanak2

antara hasil yang kanak2 masyarakat orang asli....cantik kan

antara penduduk yang turun padang

mereka spoting babe...

tamat acara

sesi pembahagian hadih

pemenang...(baju biru-ketua kampung)

gotong royong before balik

posing dulu dengan adik2

posing dengan penduduk

Tirah n da geng :)

Aktiviti banyak yang dijalankan selain dalam gmbar.
Walaupun penat, tapi best! enjoy!
First time anjurkan program macam nie, 
dapat mengenali cara hidup masyarakat ini.
Kebanyakan mereka non-muslim...
anjing mmg banyak...dup dap dup dap jalan sebelah anjing.
Ada 2 family je yg muslim.Rindu nak beraktiviti mcm ni lagi...hihi. 

Okay lah....next, tirah godek-godek event lain plak....tata.

TirahZairi

22 pesanan dari secret admire:

♥ Nana BamBam ♥ said...

Assalamualaikum tirah :)

wah bestnye dpat join aktiviti kat situ...atlease dapat pengalaman la kan :)

afzalsukasuki said...

erk tu bendera merah putih tu.. bendera apa?

ai seronok la cenggini

Kesuma Angsana said...

bagusnyer program2 mcm ni!

Shakira Pathi said...

Bestnye pergi perkampungan orang asli. Kay pu n teringin nak pergi rumah orang asli tapi tak pernah sampai lagi hajat tuu :)

nik ros said...

teringin sis nak join aktvt gini. tapi masa kat U tak ada pun.

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

bestnyaa pergi ke perkampungan rumah org2 asli.. ena tak pernah jejak lagi kakt kt perkampungan org2 asli ni... bilalah dapat pergi...

puteri kasih said...

memang best kan bila ada aktiviti-aktiviti camni :)

Cik Yaya said...

salam cik tirah..

macam menarik je aktvti tu..msti best kan..pergi tempat org..tau cmne khdpn dorng =)

ANNA MARIANA said...

bestnya..dapat juga blajar cara2 dorang kan..

pha is said...

pergh.. siap main sumpit lagi.. bestnya...

Belajar Photoshop said...

wahh asik tuh bisa bersentuhan langsung dengan pedalaman dan penduduk aslinya ;)

sharul izam said...

best kan dapat tahu benda baru macam ni...seronok

~thanks selalu bagi komen dan bagi nasihat ^^

Hazmin Hamudin said...

Meriah juga nampaknya aktivit tu kan.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bestnyerrr dpt join program2 mcm nih

♥ sitifarhana ♥ said...

dlu pnh jugak buat cmni. tapi time plkn. kikiki

MaYa MustWany said...

seronoknya..

last month singgah perkampungan orang asli..now orang asli disana bukan orang asli kuno.mampu speaking,tahu nilai harga.hebat

aisya said...

seronok sebenarnya aktiviti2 mcm ni.. walaupun penat.. hehe

NinaAz said...

tq singgah dan tinggal jejak kat belog usang nina. hikhikhik.. tak berapa nak maju lagi nih.. followers pun tak smpi 1k lagi. mihmihmih

tirahzairi said...

thnks 4 all da comments

❤arymineko❤ said...

ehemmm . bestnyeee :P hahaha . yeay , takdek sangat muke mimi . macehh kerana merahsiakan . hahaha !!!