Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

Tutorial nak letak RSS or Atom feed kat blog



Assalamualaikum...

Wahhh...tengok la tajuk tue. Sejak bila tirah buat tuto nie? muehehhee...sebenarnya, tirah ada request dari blogger Ainaa Roseberry....katanya :-


korunk tahu tak apa itu "klik sini...Dari tirahzairi tu"???
Tengok dalam kotak biru.


Benda alah nie tujuannya untuk letak feed atau pon latest post dari 
blogger lain atau mana2 link yang korunk nak share...kalau macam yang tirah buat,
tirah ada letak link blog "Korn".
(tirah pon xteror sangat...tahu sikit2...kalo salah, betulkan saya)


Jom kita belajar sama-sama :-

>>> 1. Macam biasa, login blog.
>>> 2. Buka Dashboard.
>>> 3. ikut step macam gambar kat bawah.

click gambar untuk tumbesaran

>>> 4. Add gadget (akan keluar window mcm kat bawah kan)
>>> 5. ikut step mcm gambar kat bwh.


>>> 6. akan keluar kotak macam kat bawah.

>>> 7. lepas click continue, akan keluar macam gambar kat bawah.

>>> 8. save. 
>>> 9. Boleh adjust nak letak kat side bar atau kat bahagian atas macam tirah buat.
Tengok hasilnya.

PS: Ainaa, nie je akak mampu tolong....try la buat dulu. Dah berjaya, gtaw akak yer. Harap2 tuto yang tak seberapa ni, mudah difahami. Kalau tak jadi, gtaw akak jugak...hihi. Siapa2 yang nak buat jugak...try la.
Pasni blanjew tirah BR...hehehe...demand!!!

That's all.
P.E.A.C.E

TirahZairi




52 pesanan dari secret admire:

vendettatraveller said...

wahh . rajinnya buat tuto :D

-meeSUPERGIRL- said...

nice tuto tirah :) ramai yg tatau bnd neh .. blh blaja kat sini .. mee pun tahu dr google . hahahha

✿A I N A A✿ said...

Alhamdulillah, tahu juga akhirnya.. ena dah lama cari benda tu, tapi tak tahu nak ceduk kat mana.. terima kasih byk2 ye sis.. ilmu tentang dunia blog juga ni..

shasha yacob said...

nice tutuo kak tirah . ihhi :)

LaLa mhdnor said...

owh, baru taw, thank tirah sebab buat tuto =D
lala pon dah lama cari ni, hheheh
sayang tirah, muaahahaha :P

fatin amalina husna said...

lah..mcm tu rupanyaa..=D
husna pon xtaw..tp yg ada kat blog skarang editor tlong letak..=P

zila manaf said...

oyehhh tp kita punya tak berupdate lah keciwa....

syiela said...

ooo camni rupanya.. thanks atas info.. tak pernah tau sebelum ni

aswadz said...

ooooo... gitu rupa nyer.

Cik Yaya said...

ow..mcm tu rupenyer..thanks cik tirah..bru tau..hehe bole wat lepas ni

Raudzah Zahari said...

Thanks Tirah untuk tip top tips..belajar elok-elok ya...moga grad on time!!!!!

puteri kasih said...

wah tirah dah buat tuto..nice sharing dear :)

Hanif Idrus said...

Blogspot ni kakau rajin boleh check2 gadget dia...byk yg best2.

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

wah tuto~!! thanks share dear.. =)

teratai said...

Terima kasih, kak dah pun berjaya meletakkan feed di blog kak hasil tutorial ni:)

baby comel said...

Hii.. Terima kasih. Moga ilmu yg bermanfaat ni dpt digunakan bersama :)

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

P.A. said...

bagus nie...nnt akak nk letak gak la...TQ Tirah :)

aisya said...

ooo mcm tu ye.. thanks tirah.. =)

Sitidotshahira said...

wahh , nice tuto sayang :)

pha is said...

owh.. mcm ni je rupanya.. dulu dok terfikir gak, mcm mana la nk buat.. hehehe

Intan Norhaida said...

org dh tau tirah terer sbb tu org suh wat tutor kan???
akak ni baru je merangkak dlm dunia blog ni..hehhe,,,
anyway..thanks for the tutor..nnti nk try gak..

♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh...dah jadi cikgu skrg cik tirah..gud job dear :)

Juliet_iRa~" said...

jrg tgk buat tuto :)

hihi tq sbb wat wpon kte dah lama xedit blog haha

Aida Omar said...

eh kak tirah saya pun baru je belajar ha nasib baik kak tirah ajar :P thankz kak tirah.. haha

boni kacak said...

wah.. terbaik.. ehehehe..

Eein Azryn said...

Rajin nya tirah buat tutorial. Hehe. :)

KorN said...

wuwuuwu.. ade backlink korn tuh.. ehehehe

Edy Fee said...

tutorial lak skrg yer.hehe bgsu2\

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

owh, baru eyqa taw.. hehehehe

Cik Mun said...

ooo..mcm tuh rupenye..

teha said...

rajin die buat tuto :) hihihi

Eyriqazz said...

maaf,tak baca entri abis...template blog agak kurang selesa utk membaca...

P.s : Minta bantuan untuk klik G+ entri ini iPhone 5 Gadget Impian

jaakechik said...

tutorial yg bagus tu tirah...hehhee...sory baru sempat balas jejak...

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.

cinta siswi said...

hai cikgu.. hehe.. rjin nye dear.. :)

Syaifuddin Alias said...

bagus tutorial ni..moga dijadikan panduan untuk semua :]

caliph shuriken said...

rajinnya wt tuto.. nice sharing, tirah ^^

Si Matatajam said...

Good tutor for newbie...good job Tirah..

9n0L4 said...

bagus utk newbie juge ni. :)

tirahzairi said...

thanks semua yg sokong...tirah cuba mana yg mampu k :)

Kathy Rbain said...

ni lah tutorial yang di cari2....tq...