Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

AIR KATIRA???

Salam.

Apakah Air kATIRA?

Memang buat sempena nama i ke? huhuhu.

Alkisah...tirah terbaca dari satu blog mengenai air katira. 
Serius 1st time terbaca pasal air nie. Dan tidak pernah terjumpa kat mana2 tempat yang jual.
Tiba2...
First time pergi bazaar ramadhan, ternampak ada air warna hijau.

"Honeydew kot"

Jalan depan sikit...

"Eh, dia tulis Air Katira!. Ingat tak der jual kat sini"

Time tue, tak terdetik pon nak beli sebab takut tak minum.
Second time pergi bazaar, tirah bagitau akak mengenai air katira.

"Eh, air kak tira"

Haiyaa...menganjing nama aku nampak...ggggrrrrrr.
Then, akak bagi cadangan nak rasa. Apa lagi beli jelah. Yang tirah beli RM1.50
Jalan jalan depan sikit....

"Eh, ada lagi air katira...yang nie RM1"

Hampehhhhh....rugi limaposeng.

Ini dia Air Katira...tadaaaa!

Rasa dia lebih kurang macam air bandung dan sewaktu dengannya. 
Yang penting ada telur katak atau nama manja selasih. Pastu macam ada agar2...entah.
(Fail bab2 nama makanan nie...erkkk)

REUPDATE ON 7/8/2012 - Jadi, kalau korang kurang pasti atau 
ingin tahu dengan lebih lanjut pasal air nie, boleh lah 
'tuan link baru kasi link...tenkiu Dato'Najib...hihihi'

Jangan lupa try minum skali yer. Selamat mencuba.

Sekian, TirahZairi

41 pesanan dari secret admire:

piko ija said...

hehe..sedap mnum air telur katak nie..

Mishter Izwän said...

kalau bulan pose mmg bnyk la air katira ni. mane2 bazar msti ade. tp tuh kat jhr la . :D

zulhilmi tempoyak said...

bli tu... bg la sket kat jiran2 na...

lama dah xbli minum2 kat luar ni..huhu

amir aizat said...

eh sedap air ni, mana beli ?

Cikgu Ma said...

x penah tau pun nama air ni..bulan pose ni suka air tebu jer...

putryteya said...

air katira . sedap nama . harap airnya pun sedap . bhaha

~SaL IjOu~ said...

ada jual gak kat bazar sini tp x terfikir pun nak rasa..hee~

~SaL IjOu~ said...

mungkin boley cuba lepas ni~ ;)

Kesuma Angsana said...

oklah but KA x brp minat air ni!

widiea azira said...

0uh ketira nme dia. .pose2 ni mmg layan je. .haha

Cik Rongoks said...

ika pon ade gak jumpe air nie kt bazar. fes time dengar nama air tu. huhu

-meeSUPERGIRL- said...

wane hijau tp rase mcm air bandung ? pelik -_- . haha . tak tahu pon pasal air nih . asal dr mane? ad pokok ketira ke ? buah ketira??

Zufar Najib said...

bhahaha.boleh pulak panggil telur katak kan.tp memang ye pun.hehe

cik mun said...

huh..xpenah jumpe pom..kena cari ni..hehe

Encik Atan said...

abih lar beranak pinak lar katak dlm perut....=D

khairul said...

x pernah jpk lagi air ni,,,asyik2 tebu jer

Cik tikah said...

Air katira sgt sedap!

si robot comel said...

lama tak minum air katira ni. gua tahu air katira ni kat johor,pestime tengok kot,hehe

eyjalukman said...

air katira ni bole kata sedap jgk tp still bkn fav . heheh slalu bln pose cri air tebu. haha

jaakechik said...

jaa dah penah memang minum air katira ni, memang best1 kat berek 12 ada jual menda nih. tapi yg jaa minum tu lebih meriah isi dalam nya siap ada cincau bagai lagik!

jaakechik said...

mertua jaa duk dekat ngn balai polis gunong. umah jaa pulak di kg.bunohan. jaa keje di pgkln kubor! nak mintak no.fon boleh ke? nati kalo senang2 boleh jumpa..hikhik...

Nora Karim said...

teringin gak nak rasa air katira ni... tapi tak terbeli lagi... hm.. nanti nak try la...

kaishin said...

first time tgk dan dgr pasal air ni..sedap ke? hehe

sedutzone said...

heheheh... nak air katira sket... ahakz... keje ktmb la wak...

aswadz said...

kat kulim ada jual gak. tp x sdp mana pun sbnr nyer. nama gempak dah. aku beli mocha power... tp last2 rs cam coklat lak.

Cendol said...

oh baruuu tauu nii air katira.tak pnah dngr lg sblom ni.

✿Lady Ainaa✿ said...

First time dengar kot.. ena xpernh dengar.. tp bab minum2 ni, kalau ada selasih, memang tak boleh masuk...huhuhu

MawardiYunus said...

ada org kata air ni ada kt johor jer huhu

Mohd Najib said...

hehe..akhirnya tirah buat entry pasal air kegemaran johorean ni..
beli kt bazar mana?

link ada kt sini...
http://mohdnajib27.blogspot.com/2012/07/bila-aku-dah-mengidam.html

Edy Fee said...

haha edy kalau beli air kelapa..cendol tu je..yg len jarang2.hehehe air buah ok gak..air katira..dan2 je nama

hurmm smlm g bazar beli air byk..last2 jalan depan sikit 3 bungkus rm 2..bengang je ase

KorN said...

air katira? ape tu.. pestime dgr.. tak penang tgk pon sblm ni.. x nmpak pon ade jual kat sini

cinta siswi said...

penah nmpak kt bazar tp xtau name...huhuhu... siswi minum susu ja.. :p

Aida Omar said...

air nie kat johor banyak orang jual.. dulu study kat johor selalu beli.. memang sedap tang telur katak tu best.. :P

9n0L4 said...

nampak aritu kat bazar tapi tak beli pun. hehe.

aisya said...

selalu bace kt blog je pasal air ni.. xpernah jumpa lg.. kt tmpat sy ni pun xde..

shedameor said...

sedap ooo air ni. hehe

jaakechik said...

salam tirah. td kwn ofis jaa eksiden kt cbg 4 melor, 4 buah kena... tetiba teringat kat tirah masa tu..hehe (ada tdengar psl eksiden tu x?)

ஜ miss klanika ஜ said...

bulan posa ni pandang soya , air jagung . katira tak nak . hehe

caliph shuriken said...

ehh, honeydew kot sdah tukar nama, haha...

tirahzairi said...

air ni bukan sj kt jhor...kelate pon ade...hehhee

Ahmad said...

Salam semua dari
First Cup.
Sila cuba air minuman first Cup - Air Khatira kami yang mempunyai unik dan tersendiri.
Sila layari blog kami
http://onefirstcup.blogspot.com.
Cubalah rasa... pasti mencari lagi.