Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

"Segmen di mana anda beraya pada tahun ini bersama phat corner"


Salam. Kali ini tirah join segmen dari abang phat. Mudah saja dimana kita perlu share mengenai Raya Tahun ini, 2012. Oleh itu, boleh la kita sama sama tukar tukar cerita kan. Sharing is caring...ahaksss. Abg phat oiii, tirah join nie!!! hehehe...al-kisah....

Pada tahun ini dan juga tahun sebelum sebelum ini, tirah beraya di Kelantan. Atok yang duduk key illl pon balik kelantan...peliknya kan...hahaha...Selalunya, first raya, opkos la beraya dengan mak cik belah mak tirah yang satu satunya kakak kepada mak tirah. Rumah dia dekat je dengan rumah tirah. Lepas tue, terus pergi beraya umah mak cik dan pak cik belah abah...banyak sangat tempat...satu satunya ialah di tanah merah.

Hari raya kedua pulak kami duduk rumah je sebab memang family dan kawan2 mak abah tirah dah tahu kami memang takde first day raya. Therefore, hari raya kedua memang sampai ke petang tetamu mai. Lepas tue, hari seterusnya xberaya sangat. Time tue la tirah merayap dengan kawan2. Kelainan raya tahun ini ialah, tirah puasa kat rumah..hehehe...oyeayhhhh.

Eh...panjang la pulak...sikit lagi sikit lagi...hihi.

Apa yang best beraya kat kelantan nie...ermmmm, sama jer kot dengan tempat2 korunk kan. Yang bezanya, berapa ramai family, buat open house ke...haaa, itu lah...tue je kot. Sebarang persoalan, boleh tanya.

 Siapa yang nak join click banner nih.

Korunk pulak acaner? meh la share jugak.

Mangsa tag : 

&
Siapa2 yang nak joingggg

PS: Jom la mai raya umah tirah bagi mereka yang ada kat kelantan...area Melor...the fully service i kasi taw. Yang lain pon jemput la jugak...hihihi.

Sekian, TirahZairi

42 pesanan dari secret admire:

cikwahidaidris said...

ooo, raya kat kelantan ye. hihi

Cik tikah said...

ore kelate tiroh ni :P

Cik Rongoks said...

selamat bersegmen ^^

KorN said...

klate? ade kuih budu tak? ahahaha... kalo ade mohon pos laju.. erkkk

caliph shuriken said...

wahh, sdah ada plan rupanya.. nanti kurier kuih raya kt sy tau, hikk...

jaakechik said...

selamat bersegmen tirah. jaa raya kelate jugok. hehe.... kalu free nanti boleh la jupo..hikhik...

jaakechik said...

melor? oo..dekat jah tu. umah tok tuo jaa di gunong!

shedameor said...

hehe, nanti sheda datang raya dari perak. bawak rombongan. ape menu utama orang kelantan yea ? hehe

syiela said...

selamat bersegmen ye... tunggu ye.. nanti ramai2 serbu sana

sedutzone said...

heheheh... taman x best ek?? abest, kat maner best ar??

iEdA said...

ida pon join jgk..haha...wah beraya kat kelantan..mesti meriah kn..kalo hr ry, apa yg famous amos kt sn???teringin tau nk pegi kelantan..huuu :p

Penyuluh Perikanan said...

1181
kunjungan perdana salam kenal, saya suka dengan blog ini, selain orangnya cantik dan ramah juga menarik,
banyak postingan yang bermanfaat
saya numpang follow 1181, sudilah kiranya follow balik

terima kasih

❤myeramineko❤ said...

membe ada buat kenduri kat kelantan . tapi tak dapat pegi sebab jauhhh laa . haha . selamat hari raye tirahh <3

piko pink said...

piko kt ganu..hehe

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

wah, raya kat kelantan yerk.. kita balik selangor

khairul akmal bin azman said...

ape2 keep in touch..
kay x stay shah alam da.
keje ipoh.

aisya said...

baca cerita pasal raya ni mcm tak sabar la pulak nk tunggu ketibaan syawal.. hehe

LaLa mhdnor said...

jemput la dtg rumah tirah, kite pon raya kat kelantan jugak.

fadh leyanie said...

selamat bersegmen.jauhnya klate,,:P

amranaiman said...

sek kelatey ko.. hehe kem saley ore klatey hehe :D

sharul izam said...

OWH BERAYA kt kelate..hok alorh..hehhe....ade bdak junior owg klate..sepath haram x paham dy ckp ape...heheh

Ratu Lissa said...

ore kelate ghupernya... hehe.. good luck :D kita pernah sekali je g kelate , jauh sangat

Woofer Storm said...

rajinnya dia..


jgn lupa bagi kad raya tuk sy ye^^

Aida Omar said...

best tau segmen abg phat nie.. mcm2 story aida baca.. syok je. hehe.. tudia sampai atok pun balik kampung jugak.. selalu atok je tunggu keluarga pulang. hehe.. cam meriah je raya tirah. :)

Ash Give said...

oh ada gk segment macam ni.. aku blik sabah!! naik kapalll jauhhh tak sabar nak balik..

kaishin said...

kirim salam ko ore tanah merah neh..hehehe

khairul akmal bin azman said...

p/s: x onde2 da..
now suka kueh karipap dgg!

Dkna Abza said...

dkna raya kat klate :)

Nurulee said...

Jauhnya Kelantan. Takleh g beraya. hikhik =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/08/proud-of-you-hero-of-malaysia-dlcw.html

Kesuma Angsana said...

gd luck.. KA pown balik kg en hubby di kelantan hehehe

misz_eyza said...

wah seronok yer tirah boleh berpuasa sebulan di rumah jer hihi...

Phat said...

jauh nya baru ingat nak g terjah umah Tirah hehe..anyway TQ ye sebab sudi join segmen ni..selamat berpuasa & selamat menyambut hari raya aidilfitri

anggun said...

teringin nk g kelantan...

anna_nana said...

wuuu~~
kita satu negeri la trah. hikk..
jom ah dtg uma kecik.. wee

anamizu kaito said...

wahhh kat kelantan ey tirah?? jauhnye.. hehe.. cik ana dtg dr segmen Phat jugak :)








slm ramadhan,
cik ana

tirahzairi said...

tengs semua yg komen sini....

Faizul Osman said...

sejak lahir sampai skrg sy beraya di johor je...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/menu-idaman-di-bulan-ramadhan-3.html

tirahzairi said...

rmi gak balik jhor kn...huhu

miss chillax said...

selamat berayer di kelantan :D
http://misschillax.blogspot.com/2012/08/segmen-dimana-anda-beraya-bersama-phat.html

tirahzairi said...

tengs miss chillax :)