Iklan Free/Tukar Link...PM tirah

Awk semua...Jom kawen!!!



Assalamualaikum...

Bukak laptop, click pictures...
Cari gambar2 untuk dijadikan bahan entry...
Inilah hasilnya....

Wait!!! wait!!! wait!!!

Ingat tak, gambar tirah kat entry lepas...ala...entry yang ini...kan ada gambar tirah buat peace tue...actually gambar tue diambil sekitar kursus kawin...pewwwit...

Eh..eh..eh...tirah belom nak kawin la...just ambil kursus awal2...calon yg seswai belom mai lagi. InsyaAllah...doakan tirah dapat jodoh yang baik. Sebab ape kursus awal2?

1 - Murah (berbanding kat luar)
2 - Pasni dah kerja tak payah susah2 nak pegi dah
3 - Buat kat uitm dgn kawan2 (lama tunggu turn...last2 dapat jugak...ramai yg tak sabar nak kawin gamaknyeee)

Kursus ni 2 hari. Pagi ke petang. Tersengguk2 tirah dibuatnya...mana ceramah yg best mmg gelak guling2. Mana yang lemau, mmg tertdo la. Layan....

Hari first

Hari pertama

Hari kedua

suka dpt sijil

Hari kedua...terus dapat sijil..oyeayyhh

Eh...penceramah bebas??? hahaha...

Jeng3...kena simpan elok2...takot hilang...nk kawin lmbt lagi...hehehehe

tapi

bila mood mengantuk datang

inilah ubatnya

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

main BINGO time penceramah duk bagi pencerahan.
(gambar tirah cilok yg kawan punyer)

Kesimpulannya, janganlah tiru aksi2 macam nie time ceramah...fokuslah!!!
Jangan terlepas ilmu2 yg disampaikan.
Seriusly, tirah mengantuk. So, drpd tertdo, better lah main bnda alah nie...hewhewhew.

PS: sape2 yang dah ada sijil kawin, jom jom kawin dua...hehehe..gatai!

TirahZairi

58 pesanan dari secret admire:

Nor Zilla Sensei said...

ahaha...sempat lg main tu ea, nnt ingat x ustaz pesan ape kt depan tu?
actually, zila da lama amik kusus kawin..wakaka

shedameor said...

wahhh, tak boleh jadi ni. nak amik kursus kahwin jugak la. anytime boleh kahwin kan. huhu

KorN said...

jom kawen ke jom nikah..? opsss.. haha... dah ade sijil tuh... untung laa... ehhh

Aida Omar said...

wah! senang lah lepas nie nak kawen, satu benda dah lepas.. Sempat lagi dia main bingo eh? tak pe yang penting sijil tu dah dapat. kan? kan?

jaakechik said...

nak kawin doh ke? hahahhaa... tirah duk mana loni ni ek? kelate lagi ke duk sebelah luar doh? jaa ingt nak jumpa la tak kisah ler 2hb@9hb ni di kbmall...

zera eira said...

oh, ma saya juga dah bising sbb ta krusus lagi. time kat u murah siket. :)

MaMa Rey said...

ambil kursus awal2 sbg persediaan..bagus perancangan tirah ni..mudah2han ditemukan jodoh yang baik

MarliaMarble said...

yes,amik awal2 senang..nanti ambik lambat makin tinggi bayarannye..:D

are_lin@yu said...

ayu terlepas pluang masa ada kt uitm dlu..hehe

Nira said...

btul2..sy kursus lma dah tp still xkawin2 lg.tp apepun mmg elok wat awal2 nti2 xdak ssah2 dah..trus kawen jer hehe =)

haz said...

jom kawen!!! hahahha

bestnye dia dh amik. haz x lg.. hihi

aiNa yaZiD said...

Setuju! amek awl2 mmg senang. Nanti da x pyh pk. heheh. Lagi satu bayaran pun murah lagi. ^^

✿Lady Ainaa✿ said...

wah wah, sempat lg main bingo tu.. btw, senang la dah buat sijil ni.. nanti tak yah kelam kabut kan kan.. ena pun dah nk kena buat

❤myeramineko❤ said...

kursus kawen ohsem !!! hahaha . jom ler kite kawen tirah oii XD

NurAisyah said...

woo.. kursus kawin. nasib baik org ni kecik lagi.. kalau dok nak pi join sekali dengar ceramah . ngee^^

Nizam Ijam said...

awal g kursus..hehee

saya dah update
selamat hari raya aidiladha :)

kura said...

ni masa kawen ni, boleh praktik main bingo dgn suami. hahaha :P

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu jgn main2 ble attend benda serius..huhuh

dah leh kena lamar ni.hehehe :P

Miza Yusof said...

miza baru nak gi. dah daftar pun. hehe. kawinnya lambat lagi tapi saja isi masa lapang sementara takda buat apa-apa lebih baik ambil kursus kawin. nanti dah kerja nak kena cuti bagai. hehe

Ayie Abas said...

jom tirah..kawen...

leh laa hantar rombongan dah nih...kekeke

Nisa Greennnpanda said...

bgus la dh gi kursus kawin.. persediaan awl.. ^_^

♥ Nana BamBam ♥ said...

dah ambik ye kursus kawen..

pasni nampaknye nana kene ambik kursus juge ni..

buat persediaan..hehe

QA's ~ mamapapa said...

akak dlu pon prnh ambik kursus khwin wktu tgh bt degree kt UM dlu..tp alih2 time nk khwin kann ambik smula gara2 sijil yg lama tu dh hlg kemana2,ehehe!!!jmput follow akak kmbali :)

widiea azira said...

ni cane na kawen ni kalo ustaz duk cermah, ang duk main binggo binggo pulak haiyaaaa

-meeSUPERGIRL- said...

BINGO! dah boleh kawen tuu .. hehe

Ku Syida said...

dah pegi kursus haritu dgn encik buah hati...hehehe....jom kawin! :p

Pykaa Pdott said...

bagus la dah amik kursus kawen , dulu pyka keja dgn pejabat yang buat kursus kawen so pyka kursus free la . hehe

boni kacak said...

jom jom kita kawin jom..hahaha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

amboi tak fokus nie...

haha..sempat lagi yer dik...

thanks follow blog akak...

pha is said...

kat sini pon tiap2 tahun buat kursus kahwin, tapi bla nk pergi, ada je kerja yg menghalang.. hehehe

puteri kasih said...

sempat lagi main bingo eh..hehe

p/s nak kawin nanti jangan lupa jemput...hehe

ANNA MARIANA said...

hehehe, masa anna g amik kusus khwin pon boring gak...heheheh...

aisya said...

tak tergerak lg nk attend kursus kahwin ni.. nape entah.. haha.. maybe sebab fikir time blaja, fokus blaja je.. nnti kalau dh ambk kursus kahwin ni gatal pulak nak kahwin, blaja pun tak habis lg.. hahahaha!

potia casadelarossa said...

ekekek... ingat penceramah parti bebas td ekekek

Eein Azryn said...

Saya pernah gak plan nak ambik kursus kawen dengan member. Bila ramai ramai baru bestkan? Hehe. :)

♥ sitifarhana ♥ said...

fuyooo..dah dapat lesen tuu..heee

hnahdy said...

eh 2 hari lepas blog hana pun di 'special guest' kat sini

http://www.silenceblogz.com/

dan skrg giliran blog tyrah plak

miz ruha said...

wah! dah ada sijil kawen...

pernah juga kawan2 ajak amek kursus kawen ni time belajar ari tu.. tapi tak sempat pun... last2 tak ambil pun..

shiyda said...

nasib baik tak main dam aji kan ! haha btw shiyda pn da amik kurusu kawen . yeehaa ~ :P

teha said...

waa.. dh lme gile xmain bingo ! hihihi :)

khairul said...

nanti jdi isteri yg baik tau

MawardiYunus said...

dh leh kawin la dia pasni huk huk huk

Cik Chokie said...

Dah tak lama lani gamaknya . haha :D *angkat kening banyak kali

jaakechik said...

x sabar nak tggu entry baru tirah...kikiki....

trah zain said...

waa.. hidungku terhidu nasi petrol suda,,cepat2 la cari calon, sijil dah ad tu,,haha
(^__^)

combi said...

bagus amik awl2..t da nk kawin tade la rushing sgt :)

Intan Norhaida said...

xpe...amik awai..ade je calon x payah susah nak amik kursus lg..
so pelagi..cepat2 le cari calon...chaiyok!!!!

aswadz said...

gi kursus kawen rupa nyer. bgs2. nnt dah jumpa jodoh, bole terus kawen je.

cinta siswi said...

hehe.. bgus2.. lps nie kalau dah jmpa calon tu blh kawin terus.. hehe

caliph shuriken said...

steady laa, dh dapat sijil ^^

Edy Fee said...

syoknya smp ke ganu

9n0L4 said...

haha. duk main bingo mase kursus tapi tayang sijil kemain. :)

tirahzairi said...

amin....

adusshhhh....ada komen....yg....zzz

Cik Yaya said...

amboi..ajk sape kwen dua tu??huhu
ok la tu da amik pon...yaya pon dah!
yaya skrng 23..mse amik kurss tu umo 18..smpi skunk xkwen2 lg..hahahah ;p

-awl giler x yaya amik kurss kwen^,^-

Aiisyah Roseskalerful said...

wah~ semoga cepat2 bertemu jodoh.. hehe amin